Popularne kategorije

EMBA - Izvršni MBA

EMBA (izvršni MBA) je diploma poslovnih postdiplomskih studija osmišljena za profesionalce sa značajnim radnim iskustvom. EMBA programi pružaju studentima veštine i znanje za napredovanje u karijeri, često do izvršnog rukovodstva i drugih rukovodećih pozicija. Većinu EMBA programa moguće je završiti za manje od dve godine i osmišljeni su tako da studenti mogu da steknu diplomu a da ne prestaju da rade. Ovo je važan deo EMBA programa, zato što studenti donose svoje znanje sa posla u okruženje gde se uči.
Studenti EMBA programa dolaze iz privatnih, neprofitnih i sektora vlade, kao i različitih industrijskih sektora. Mnogi univerziteti koji nude EMBA programe, takođe nude ovu diplomu kroz programe učenja na daljinu. Radni zadaci EMBA programa uključuju osnove poslovanja, kao što su finansije, marketing i računovodstvo, sa posebnim osvrtom na rukovodstvo i menadžment u različitim poslovnim sektorima.

Veliki broj različitih EMBA programa može biti zastrašujuć- ne dozvolite da vas to zaustavi! Započnite svoju potragu pregledajući najpopularnije EMBA programe ovde.

Novo dodati EMBA programi

University of South Florida

Екецутиве МБА

Oktobar 20, 2018
УСФ Екецутиве МБА програм је интензиван програм са брзим темпом који минимизира време ван радног места. Студенти започињу програм у августу и крену кроз програм као кохорт, испуњавајући захтјеве степена за само 21 мјесец.… [+] [-]

Geneva School of Economics and Management GSEM

Екецутиве МБА

Novembar 12, 2018
Наш извршни МБА пружа руководиоце са првокласним образовањем за генерално менаџмент без прекида њихове каријере. Програм је дизајниран да балансира теорију и практичну примену и комбинује учење у учионици са интерактивним личним развојем.… [+] [-]

Galicia Business School

ЕМБА

Septembar 8, 2018
Да ли сте талентовани професионалац? Да ли већ преузимате управљачке задатке? Напредујте као менаџер и повећајте свој лидерски капацитет.

Univerziteti u Република Србија

Promenite lokaciju

Šta je EMBA?

Izvršni MBA (EMBA) je diploma postdiplomskih studija poslovanja. Dizajnirani naročito za profesionalce srednjeg i višeg ranga i pozicija, ovi programi daju studentima pristup ka informacijama i alatu koji će im pomoći da napreduju u karijeri. Od inženjera do preduzetnika, studenti iz svih polja i oblasti se odlučuju da dobiju EMBA diplomu i svako od njih donosi svoje iskustvo sa posla u učionicu. Većina njih nastavlja da radi i mnogi dobijaju pomoć oko školarine od poslodavaca. EMBA program obnavlja temelje znanja u oblastima kao što su finansiranje, marketing i računovodstvo, sa specijalnim naglašavanjem sposobnosti rukovodioca-kao što je globalizacija i strateško razmišljanje- u svim sektorima. Pošto mnogi koji dobiju EMBA diplomu dobiju rukovodeće i izvršne funkcije, ova vrsta obuke je jako važna. Ukratko, EMBA pruža priliku menadžerima srednjeg ranga da ubrzaju svoj profesionalni razvoj dok  u isto vreme imaju iste obaveze na radnom mestu. 

Kako se EMBA razlikuje od tradicionalnog MBA?

Slična MBA diplomi na mnogo načina, EMBA diploma se razlikuje po tome što su joj cilj profesionalci koji su na nekim pozicijama srednjeg nivoa koji planiraju da u isto vreme rade i studiraju. Uz to, pošto EMBA studenti imaju značajno radno iskustvo, EMBA programi se obično fokusiraju na razvijanje menadžerskih veština osmišljenih tako da pomognu onima koji diplomiraju da napreduju na korporativnoj lestvici i stignu do vodećih pozicija. I dok MBA kandidati obično žele da dobiju diplomu odmah posle diplome fakulteta, ciljna grupa za EMBA studije su menadžeri sa najmanje pet godina radnog iskustva. Pošto su ciljna grupa oni koji imaju puno radno vreme, raspored koji se nudi je mnogo fleksibilniji  i predavanja su uglavnom uveče i vikendom. Dodatno, u prosečnom EMBA programu studenti mogu da dobiju diplomu za dve godine ili manje. I dok  EMBA školarine mogu biti više nego kod MBA programa, takođe postoji i moguća prednost: poslodavci su voljni da daju deo novca za EMBA studije, ako prepoznaju i uvide da od toga mogu imati dobit.  

 

Koje vrste EMBA programa postoje i gde?

Od kada se EMBA diploma pojavila pre 70 godina na poslovnoj školi univerziteta u Čikagu, ovo polje je doživelo značajan progres. Danas skoro 300 koledža i univerziteta u preko 45 zemalja širom sveta nude više od 400 različitih programa osmišljenih prema pojedinačnim potrebama. Od Australije do Hong Konga postoje EMBA programi koji odgovaraju zahtevima svih studenata- bilo da vas posebno zanimaju finansije, globalizacija, razvoj rukovodstva ili nešto drugo. Razmatranjem svojih ciljeva i temeljnim istraživanjem različitih programa koji su u ponudi, studenti mogu da pronađu program koji najviše odgovara njihovim potrebama, ciljevima i rasporedu.

 

Koje su prednosti EMBA diplome?

Pošto je EMBA diploma namenjena menadžerima srednjeg ranga  oni dobijaju one veštine i obuku koje su im potrebne da bii napredovali u toj fazi njihove karijere, potpuno suprotno od MBA programa koji su namenjeni onima koji su tek diplomirali. Prema EMBA polaznicima, jedna velika prednost EMBA programa jesu neočekivane mogućnosti koje se javljaju tokom i po završetku programa.  EMBA studenti svi donose svoje jedinstveno znanje u okruženje u kome imaju predavanja, i svi se ohrabruju da uče jedni od drugih kao deo programa. Tako mnogi EMBA programi ističu da je student/tim interakcija podjednako važna kao nastava. Rezultat nije samo dinamika učionice već i životno iskustvo profesionalaca i lične veze učenika koji pohađaju program. 

Koliko EMBA košta?

U zavisnosti od škole cene EMBA programa znatno variraju od 25 000  do 170 000 dolara. Perspektivni studenti ne treba da budu zabrinuti. Iako na prvi pogled školarina izgleda skuplje nego školarina za MBA program, postoje mnoge opcije za pomoć - od stipendija i drugih vrsta finansijske pomoći do smanjenja školarine od strane poslodavca.

 

Izbor EMBA programa

Zbog troškova i obaveza koje imaju oni koji žele EMBA diplomu, dok rade i ispunjavaju sve svoje obaveze, ova odluka je vrlo značajna. Perspektivni studenti treba da potraže akreditovane programe koji nude veliku širinu i dubinu akademskih mogućnosti. Naravno, blizina mesta gde se živi mestu gde se radi je od pomoći onima koji planiraju  da zadrže posao, a postoji i nekoliko online EMBA programa koji mogu da budu od pomoći onima koji ne mogu da pohađaju predavanja. Zahvaljujući mejlovima, konferencijama na kompjuterima, prenosivim medija plejerima i online oglasnim tablama, studenti mogu da imaju kvalitetno EMBA obrazovanje kroz učenje na daljinu i to po svom sopstvenom rasporedu.

Zašto izabrati EMBA program?

Odluka zaposlenog da odabere EMBA program je ulaganje u profesionalnu budućnost. I to ona koja se isplati, sudeći po rezultatima Saveta za primanje diplomiranih menadžera koji je nedavno objavio da su EMBA studenti uvek zadovoljni svojim programima kao i budućim nivoima koje će da dostignu. EMBA će vam dati znanje i samopouzdanje da dostignete sledeći profesionalni nivo i naučiće vas kritičkom mišljenju i strateškom donošenju odluka što će nesumjivo voditi dalje vašu karijeru.